Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers

03 October 2011

Sahabat dari Urumqi, Xinjiang


A
ssalamualaikum :)

Semalam ai ke Berjaya Time Square utk bertemu Aynur & family dari Urumqi, Xinjiang China. beliao ke sini utk konvo di UKM. kami di perkenalkan oleh my parents setelah mereka berkenalan di KL Sentral. dorang sefamily nak pegi Langkawi & tanya arah train pd my dad. kebetulan dorg sama train & terus jadi kawan la :)

Sebelum balik KL dorang dah singgah umai ai kat Perlis. ma dad suggest dorg ke Melaka. tahu tak dorg cakap Arau-Melaka sgt dekat! ngaa~ yela China kan besar..ada yg makan masa 24 jam kalo drive. kita 8 jam pon dah kena simen pinggang. leloh2~

kami sembang kencang mcm sama negara. act dorg ni Turkish tp 99% memang tak tau speaking. Aynur je yg fluent abes speaking so apa yg kami cakap dia akan translate pd parents dia. sumtimes Oppa coba2 cakap Mandarin & it works! dorg happy sgt tau Oppa boleh cakap sikit2 hihi.


WE at Time Square

mereka sgt baek ati :)

macam anak beranak kan? hihi


masa dorg cita kehidupan kat sana tiba2 ai jd sedih. yela nak wat ape pon tak boleh. tak boleh pakai tudung, kalo ke Mekah boleh kena jail. sampai2 airport passport akan di ambil serta merta & dorg tak boleh pindah ke luar negara. bulan puasa lg la banyak halangan. sob sob bersyukurlah kita hidup di Malaysia.

sempat lg dorg bawak souvenirs dari sana. yg pasti luggage nak balik esok lebih kurang 2 biji taxi waaa ini betol2 freedom :) abis suma tempat dorg pegi. yeah dorg mmg sgt loaded laa :) pegi genting pon abes rm400 sehari itu belum lg kos airfare & hotel selama hampir sebulan.


antara souvenirs dari China.
alat mekap tu awal2 ai dh chop :p

stationery utk seumur hidup..berat waohh! :D


x

till we meet again Sahabat! :)

1 comment:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

stationery tue kasi kasi anak2 sedara la....bagus sungguh dia org ni khen