Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers

12 March 2013

WISHLIST untuk Baby


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi. Kandungan ai sudah pun berusia 7 bulan :) semakin berisi semakin bertambah berat. Baby juga semakin aktif protes kalo lapar :D

Tak sangka dah masuk 7 bulan. Kalo mengenangkan time alahan dulu sadis rasanya. UNPAID LEAVE sebulan lebih tahu.

Ai jenis tak suka bergantung sangat pada Oppa. Oppa pon baru nk start bina kerjaya sendiri, nanti nk tanggung anak lagi.sebulan tanpa gaji semestinya short segala saving yg ada. Biasalah adat makan gaji. So saving semakin berkurang + tak boleh saving utk bulan tu. Haish

Tapi itu dulu. Alhamdulillah sejak join bisnes ni sumanya dah back to normal. Malah ibu dengan senang lenangnya SHOPPING barang baby! Yea shopping is therapy! Lovelovelove. Syukur, rezeki baby :)

Dalam perhatian : Quinny Stroller


Memandangkan perut semakin membesar, masa bershoping harus di pendekkan menjadi 2 jam. Selalunya 8jam pon rasa tak cukupkan wuwu. Oppa nun di Labuan, mujur ada Buchik yg bawak kakaknya ke mana-mana.

Tak lama lagi dah nk bersalin. Due 3 June 2013. 4 June besday ai!  Jika tiada aral ai akan bersalin di KL atau Klate (mana yg sempat). Ada rezeki berangan nk bersalin di SDMC or mana-mana private hospital. Bukan berlagak tapi ai sedar diri ai jenis penakut.takde pengalaman masuk hospital.inikan pula nk bersalin anak sulung.ngaa

'Ko takpe lah banyak duit' kata member ai. Alhamdulillah. ai akan terus menabung dari bisnes ni :)

Akan datang : Tranformasi 2013


Lepas tu berpantang di Perlis. Tak sabar nak berpantang dengan PB Corset! Nak cepat sihat luar dan dalam. Paling penting badan kembali ada 'curve' walaupun berisi :D 

Awal-awal lagi dah gtau Mom. Taknak bengkung 20meter or any belit-belit. Mom amat memahami sikap pemalas azali anaknya ini. Ai nak yg pantas tapi berkesan. Boleh? 

Tentunya boleh kalo pakai PB :)


5 comments:

Nur Afridayati said...

hehe, same to me...mengalami alahan yang sangat teruk...BTW tahniah for becoming mommy ..
^_^ done follow

Saya Punye said...

woww.. quinny u! moga segalanya dipermudahkan kak... inshaaallah..

SEPHIA said...

Nur Afridayati : TQ Dear :)

SEPHIA said...

Tini : Verangan itu perlu. haha

SEPHIA said...

Tini : Verangan itu perlu. haha