Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers

26 July 2013

Safiyya - 2 months Old


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah Safiyya dah pon berusia 2 bulan. rasa macam baru kelmarin dulu je bersalin. kelmarin dulu la la nampak logik sikit kan. kekadang tak percaya dah bersalin. aritu kan masih preggy hewhew. baby blues barangkali.

Ai dah 2 minggu masuk kerja. Safiyya tinggal ngan maktok & tok abah & dedeq di perlis. sobs. Ghibuu (ibu dalam bahasa Safiyya) rindu kamu tahuuu. 

2minggu ni ai berulang alik seminggu sekali ke perlis sesambil bawak balik stok EBM. Ai campo jugak kekadang susu kambing brand Karihome. Masa dalam pantang supply tak dapat memenuhi demand mek kecik ni. sejam sekali nyusu :)

Masa lahir kecik je Safiyya. 2.49kg je. sesuaila dengan ketinggian ibu dia. belum pon masuk 2 bulan berat beliao dah cecah 4.6kg. itula ibu dah pesan suh diet. taknak dengar..haha


Senang nak dukung Safiyya. badan tegap keras macam dah 5 bulan. tak suka baring nak duduk macam dah dewasa. orang cakap kalo nak baby tido lena, bagi dia tido meniarap. ai dah coba tapi Safiyya sujud, bukan meniarap hahaha



Baru lepas demam.. ceria :)



Bodyguard rasmi Safiyya - Dedeq @ Poksu


x


"Ya Allah..peliharalah anakku. Jadikanlah dia anak yang solehah & sentiasa di dalam redha-Mu"



1 comment:

nyummcakes said...

comey sungguh safiyya. fre2 mr la jaley dumoh pjaya deh..