Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers

19 September 2013

Angan-Angan & Realiti Stroller Safiyya

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah Safiyya dah pon berusia 117 hari bersamaan 3.9bulan dalam kalendar ibu. orang account memang macamni.sikit-sikit nak calculator. sikit-sikit nak calculator! :pnak beli stroller pon abis suma currency ai compare. gigih oke bhahaha

Sebut pasal stroller memang banyak la angan-angan. nak tayar besar la, ada baby cot la,ringan gila la, umbrella fold la. kalo dulu ai tak cerewet langsung nak beli barang sendiri. sampai je bab barang Safiyya terus jadi cerewet payoh bbaso tahap dewa. semua ibu nak yang terbaik untuk anaknya kan :)

Ai ada banyak sangat pilihan stroller ni sampai hang PC bukak banyak tab. punya la eksaited. masa tengah preggy lagi dah survey diam-diam. sudahnya sampai bersalin tak dapat nak decide. Masa dalam pantang ada la kejadian yang tak di hingini berlaku. nanti ai cita oke. ai shorlisted kan beberapa brand stroller yang penah diidamkan suatu masa dahulu wuwuwu.


#1. Quinny Buzz

Pes time kenal stroller ni ai dah ghase membuak-buak nak beli. rasa nak je tutup lappy & terus g beli. padahal tengah preggy kot. macam dah konfiden sangat dapat baby girl haha. macam biasalah ai ni suma nak pink. sekali pegi tengok kat kedai terus tergamam. mak ai besau nau. muat ke Golf Savvy GTi ai tew? kalo dah jenis perasan naik keta besar tu memang perasan jugak. oke ai hold on dulu nanti pikir balik tapi 80% macam kansel jewww. Quinny buzz memang oke tapi baby cot tu kena beli asing lew pulak. mahei oke! Retail rm2200++ kot kalo skali ngn baby cot.

Masa dalam pantang ai beli quinny bassinet dari Mudah. laju je bayar rm600. selalunya ai agak teliti kalo bab2 beli on9 ni. tapi kali ni ai rush. cepat-cepat transfer time Safiyya tengah tido. u know what! sampei ke sudah bassinet tu tak sampai. sakitnya ati ai. bassinet je oi. perlu ke menipu. itulah kejadian yang tak dihingini tu. at last, ai reject terus sumaaa jenis brand Quinny sebab merajuk. hihi





#2. Phil & Teds Smart Stroller

Hah tengok je smart stroller ni terus mengelupur nak beli. lebih eksaited dari Quinny Buzz tadi. boleh pilih sendiri uols nak kaler ape seat, hood & liner. ahhh terus call papa cakap nak jugak nak jugak. tapi berbalik pada motif asal, ai nak beli baby cot skali. New born boleh duduk dalam baby cot tu je. tapi design dia meletops uols! nangis terharu sebab cantik sangat.

Leuniey natasha pon suka smart stroller ni. tak caya scroll la IG beliao hehe. ai siap tag-tag Leuniey lagi kununnya nak bagitahu minat kami sama walaupon muka kami jauh sekali berbeda bhahaha! hey Leuniey reply oke, kembang sattt.

at last tak beli jugak sebab ghasa tak berbaloi nak beli baby cot tu sekarang. Safiyya pon bukan lama sangat nak golek-golek dalam tu. so ai verangan tahun depan ai beli smart stroller ni w/o baby cot hewhew gigih aih.

Retail rm1999 sekali ngn baby cot. boleh pre-order kat babyhouz




#3. SCR9 & SCR7

Finally ai decice beli SCR9. seat boleh convert jadi babycot oke. tak payah nak beli asing-asing.mesti orang pelikkan kenapa ai nak sangat baby cot tu. perlu ke? untuk Safiyya adalah sangat perlu tahu!:p Safiyya sangat aktif guling-guling. mana maungkin beliao boleh duduk baik-baik paka seatbelt? yeah ai know my dotter well :)

Retail : rm539 - scr9 stroller & rm249 scr7 car seat
 


oke bai ! :D

2 comments:

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Murahhhh stroller uols beli tu
Ai beli combi pun blh buat babycot gak
Senang if nk kuar cr toilet x jmpa hahaha #tertibaGituew senang nk tukar pampers hukhuk

Lynn Fabir said...

nak tanya.. i beli stroller ni jugak hehe.. u beli penyakut biru2 tu utk sangkut plastik kat ne eyh? hehe