Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Showing posts with label Bukit Tinggi. Show all posts
Showing posts with label Bukit Tinggi. Show all posts

04 June 2012

Coti-coti Family 2012

Assalamualaikum =)

How are you Sephian2? boleh eh camtu. awal bulan May itu ari (dah berkurun baru nak cita) my parents & siblings datang melawat anakanda/kakakanda yg keseorangan di KL ni.bosan tahu sebatang kara di tengah kota ni. punya la HAPPY tak hengat. lepas ni belum tentu dapat berkumpul camni. adakah ayat tersebut merupakan sejenis hint? sama-sama kita nanti kan :)

sebelom tu buChik datang teman 1-2 minggu. terkedu makk bila kena tingal sorang-sorang. osmate suma gigih nk kawen awal terpaksa la memindahkan diri utk kali ke 6! thanks Mommy & Dad sebab bawak manyakkk barang rumah, tolong kemas2 umah setting2 bagai. mungkin tak 100% tapi sbg anak sy amat hargai & bersyukur punyai parents yg sgt ambil berat & sentiasa tolong anak-anak :)

Since Dad dinasihatkan makan obat kolestrol, kami suma pon takde la seungguh ati pegi makan gulai kawah ke nasi lemak ke. kami pon berpantang jugak lah! tapi kadang-kadang jadi pantang jumpa. mana tahan tengok makanan-makanan itew :p masa pegi IKEA Dad hanya boleh makan solomon + vege tapi kami bantai suma hihi.

setelah settle makan + shoping + melawat sanak saudara + sanak saudara melawat kami berempat decide jalan-jalan cari identiti ke Berjaya Hills Resort Bukit Tinggi :) gigih tahu. Dedeq bersalah sebab beriya-iya hasut kami gagagaga.



#1. Colmar Tropicale : Tarikan utama disini. memula sampai tu dah macam nak hujan. oke la sebab tak panas sgt kan. ramai jugak pelancong tak asing haritu. termasuklah kami berempat yg solid serta padu.

adik - adik sekelian. muka serta tinggi yg berlainan sama sekali

naik menara. posing tengkat dua. dedeq itu gayat sebenarnya


Coach seumpama wedding William & Kate :p

kuda warna-warni. dedeq tak hiraukan camera lepas dapat bubble. rm 12 tahu!

kami berempat. excuse me pelancong asing. takde la tebal muka sgt kan haha

banyak model sambilan kat sini. lihat keseluruhan gambar utk lebih jelas.



model tangga versi lelaki

hah..abang dedeq yg lebih eksaited main bubbles!

dalam kedai souvenirs. fridge magnet sgt murah kat sini :)





2# Rabbit Farm : masa pes time datang ai tak singgah sini memandangkan tiada kanak-kanak ribena terlibat. rupanya lagi la best dari Botanical Garden tu. sejenis hutan lipur lara. Rabbit Farm ada cafe, donkey riding, rabbit & wonderpet haha.


kancil kejar dedeq hahahaha


Rabbit yg jinak

boleh berangan melancong ke Aussie



3# Donkey Riding : rm6 je utk kanak-kanak. round sekali satu taman. sebelom masuk sila beli tiket dahulu ya..


haiwan yg pemalas akan disimpan.
sekali bunyi terkejut suma manusia!

beratur ikot turn dalam tiket.

dedeq sedang neves naik donkey.

benti utk posing :)


sehingga jumpa lagi


x

okies babai!