Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Showing posts with label Football. Show all posts
Showing posts with label Football. Show all posts

03 October 2012

Once upon a time :)

 memoria 2008-2012

GomoKlateGomo! Glory-glory Man Utd ! dulu kala inilah ayat-ayat yg terlalu selalu dibuat status FB, twitter etc. betapa kosongnya liku kehidupan tanpa bola mahupon sukan-sukan lain. segala bagai sukan ai follow. Yeah mungkin akibat sejarah dulu ai bekas atlet negara Perlis serta pendedahan parents ai terhadap sukan :)

Setiap stadium ai jajah demi bola. tp itu dulu. now semakin lama semakin kurang ke stadium. tanpa Oppa agak susah ai 'terlepas'. kalao boleh pon pasti bersyarat - bersama Siti Amy. Astro TV1 semakin baik ati selalu tayang Live game. bahagia juga tengok bola sambil makan cekedis. bajet dalam TGV layan Nurkasih.

Ai syak lepas kawen rasanya langsung tak ke stadium kot. babai Liga Super, PM, Piala FA & segala MU Tour segala BPL Tour. Oppa kelaut. ai di darat juga berangan sampai kelaut. demi itu, Oppa mahu hadiahkan TV besar bus! tak cukup 32" yg ada. haha


x

GGMU GKG





22 July 2011

Chelsea Football Club Tour 2011

Hye alls! sape pegi Chelsea Tour baru2 ni? kpd yg pegi don't sangka mereka dia hard fan Chelsea. kita pegi atas dasar menonton bola bukan menonton Drogba mahupon Malouda. nampak ke? isk tak baik mengata org wawawa *lariii

komen ai terhadap prenly game tersebut adalah sgt positif kali ini. Yeah Malaysia Boleh menang! berbekalkan 5 senior & anak Muda game malam tuh sgt marvelous! sesedap Kenny Rogers kalo dalam bahasa makanan.

siapa kata Malaysia kenot go at all? baru je kalah 'baik' sikit ngn Liverpool dah heboh Liverpool champion next season sebab beat Malaysia sebegitu rupa. tak baik percaya tahyul2 ni. saja nak bagi laku sokkaba dari mestika.

apa yg penting spirit tuh kak..spiritt! siapa main lawan siapa apa ada hal! spirit ini la yg ada pada anak2 muda semasa bertemu Chelsea. suma 11 player Chelsea diturunkan.gerun la tew~ tapi kan ada suara2 ge-girl cakap Chelsea main macam pegi shoping sebab tuh Malaysia nampak kuat! heh camni la ge-girl..kami tak layan provokasi murahan camneh gagaga~

kdg2 rasa nak jadi ge-girl boleh nunjuk2 tiket rm258 haha
Temkiu Syahrul Azwari 19!

sumpah kami tak kawad muka..
just rasa boring sket mula2 sebab takboleh kutuk Drogba.

posing itu perlu..
Malaysia Boleh!

Posing lagi..
arciss stadium memang camneh..overaction! kihkihkih

condem secara jujur2 nobita..
suma neh MU fans tegar oke..

oke ini condem high profile!
tiada tempat di hati..
di kaki pon voley~

sudahnya Mas 0-1 Chelsea hasil gol saguhati gol tipu gol simpati! *reffgilo*
malam tuh kami tak jadi penjahat stadium..kami insaf utk kali ini..
hanya lambai2 flying kiss je mereka..


ada gaya insaf? insane adolaa..
orang pon tak berani lintas kami..
tapi kami tak insane..:D

kami memang pemalu macam daun semalu..
sopan je tunggu jalan yg jem itu..

oke jalan dah clear..jum balik!
tak pakai helmet pon takpe..
polis tak boleh dakwa org gila..hahahaha

x

okies babai!

12 July 2011

Edwin Van Der Sar @ KLCC

Itu ari VDS ada datang KL. terkejar2 jugak la kami memandangkan ari bekerja sedunia kan. gigih balik umah tukar jersi. wlpn terlepas aksi di TM & Starhill kami tetap enjoice dgn event yg berlangsung tak sampai pon 15mnt neh :D barulah exclusive org tua-tua kata ngaa~


sebab akibat Oppa sekat buggy Hotel Traders! :p
nak salam pak gad over tuh tepis2!

spotlite terang bangat woah!!

spot from BB :) oke laaa..

-k.a.m.i-

x

okies babai!

GGMU

p/s : moody sejak2 Wes Brown join Sunderland :(

13 June 2011

Piala FA sgttt berat!

Selamat Petang cekgu! arini xmo lg ulas2 bawang tentang kejadian bola & penyu. Yeah walau apa pon sebabnya Klate tewas ai xmo kesah. oke kesahnya Tganu menang. datang provoke ai siang malam oke oke oke mung buleh pegang dok Piale? gagaga~

antu : sesungguh atinya nk pegang piala. padahal kalah!

me : oke kalah ke menang itu adat tapi dpt jumpa piala adalah TUAH! ;)

antu : cisss~


Kalo Piala Malaysia sgt berat, (kliksitu) Piala FA datukk berat :p
mampu senyum2 kambing kat sebelah je..

lokasi : bilik persalinan Tganu
pakej : termasuk air mineral & ayam goreng


x

okies nanti cita lagi!

30 May 2011

Juara kalah dgn Juara ; apa ada hal!

muka biasa Messi

"Biasa la Juara bertemu Juara..tapi bg sy mereka tak berada di prestasi yg sebenar..sapa yg kompiden tak hengat cakap boleh beat hingga 3-0, am sure mereka tak pernah tengok UCL"


Cewah! status pesbuk mau bikin sakit ati sendiri. well ai syak suma tau MU kalah dgn Barca di FINAL UCL bukan suku bukan semi mahupun first round! Juara bertemu Juara di dalam Liga Juara-Juara. kalo dah nama Juara hanyalah Juara & tempias2 Juara sahaja yg layak. dan kalo pon MU tewas tapi tetap Juara England & naib Juara Europe. ada apa2 lg soalan? yang tak JUARA mana2 boleh diam tak? sejarah Liverpool - DONE

Diri sendiri macam was-was nak tapau Barca tapi tak sangka la pulak teruk kena tapau akibat Park yg bermain sambil mata terpejam di 2nd half, Giggsy pula sedang risaukan prosiding mahkamah. kucar kacir sumanya! 3-1. Rooney seharusnya berbangga dgn 1 gol itu. Real Madrid pon kena tapau 5-0 derr.. lagi haru biru.

ai nak hayun helmet laju-laju kpd sesiapa yg bertanya, tambah2 gegirl yg diri sendiri tak pasti apakah bentuk sebenar bola
"pe cer boleh kalah ngn Barca. kata champion?" dgn penuh sifat mahmudah ako balas " apa ada hal Juara kalah dgn Juara?" sambil berlalu dgn angkuh. Yeah MU mmg angkuh berisi haha.

apakah dorang hengat Barca itu sejenis
"sandarkan pd kenangan?" ataupon team yg rendah levelnya dari kelayakan Soccerkid? oleh itu adalah berbaloi bergaduh akibat hayun helmet tadi kah kah kah. Barca mempunyai 3 dari 5 pemain terbaik Dunia. bukan Dunia jam10! so kalo kalahkan MU itu bukan perkara besar..

MU macam suam-suam kuku. gentar barangkali anak2 muda. awal2 macam dah bau-bau gol tapi offside sumanya. down disitu. nak kawal Messi pon mau pasang bilik kedap udara. Yeah Messi adalah Alien Workshop. Pedro boleh ganti Usain Bolt. David Villa ada chance jadi model macam Beckham. KesianVDS yg dah balik Belanda.

apapon jenis bola sumanya ai tengok.
Wallabies team peberet kategori Rubgy! apapon Liga sumanya menjadi cerita peberet. game Blackpool vs Blackburn pon layankan aje~ sy menonton bola & bola secara pukal bukannya ketika sudah berada di market. MU tidak berada di prestasi sebenar semasa Final UCL.


x

GLORY-GLORY MANCHESTER UNITED


kami tengok ngn PM yew!



last but not least..mari hapuskan LALANG!

23 May 2011

CHAMP19N ; 19th League Titles


“I won a lot of trophies with Liverpool but to win the Premier League is the pinnacle of anyone’s career. I’m very proud today. I’m really pleased and proud to have played with a great crop of lads and obviously the manager’s second to none.”
- Michael Owen

sekian..tiada lagi " ala baru sama kami 18 kali "
tiada lagi buku2 rujukan sejarah online..
18 jilid yg berusia 20 tahun (boleh slow-slow masuk muzium arang batu)

x

GLORY-GLORY MAN UTD

We're CHAMPION! CHAMPION!
not you!

11 May 2011

N9 0-0 Kelantan ; apa ada hal! Part I

Semalam lepas keja terus ke Paroi. gigih kan ai~ well rasanya dah agak lama IDLE dari bola Klate neh. entri pon dah kurang pasal bola tempatan. suda hilang minat ka? merajuk? haip! penyokong & peminat adalah tidak sama..

sy maseh tidak seNIPIH itu. sy maseh follow suma tuh ;) maseh pergi stadium cuma diam2 sahaja & tiba2 suda ada di stadium. kalo stadium yg 150km ke atas je yg macam dah pencen kalo ari bekerja. ari minggu, ai tak janji! hehe

now bolasepak sedang hangat. rata2 bercerita bola bola & bola. tak terkecuali la kaum2 hawa. kalo dulu zaman 2008 ai rasa sgt janggal jadi wanita tunggal dlm sesuatu kelompok penyokong lelaki tp sgt secure sebab kenal semuanya ;) kadang2 berdua dgn Airene. but now setiap sudut dah ada wanita ;) kt Europe ini pekara biasa.


GOMO KLATE GOMO
Road to Paroi

budak kecip sbelah ai neh kena tinggal sebab ada exam :D
see kami memang 'sehat' sekarang haha

oke ai yg pakai inner merah itew~
sungguh tajam mata Lady Ayu meneka ;)
lense M.Adlan bisa buat downpayment keta!

kiri kanan depan belakang saling mengenali.
sapa cakap g stadium tak selamat?

tapi tak selamat dr asap rokok.
uhuk2 tekak suda kering :'(

cara2 mencegah asap itew :p

oke nanti sambung! ada banyak lg pic rare :D

09 May 2011

Bau-bau BPL ; Man Utd 2-1 Chelsea

"kesian dia..kempunan lagi"

Oppa coba tenangkan osmate beliao yg kipas-susah-mati Chelsea disitu. tp ai nak sambung edisi riak & takbur entri lepas haha *Yeay yeay yeay macam Dedeq Bieber* lagi SATU point nak dakap Piala sejarah Liberpool. bonus2 juga bisa buat bank peribadi MU jemm krem selama seminggu setelah kehabisan digit2 kecil & sederhana.

header entri kali ni :D
penuh munge2 chenta.


awal2 lg Cech dah menampakkan minat yg mendalam terhadap Vidic.
VDS macam sebak nak balik Belanda.
Terry macam biasa tgh siap sedia nk usha awek MU.

pembelian paling berbaloi abad ini.
Kacang tidak pernah lupakan Meksiko.
1st gol seawal saat 37 derr!

2nd goal minit '23
yeah Vidic memang seperti 23 tahun.
ohh sasanya kapitan ini lalalala~

Kapitan & adik sedara.
nadi kemenangan semalam!
wehhh menang ngn Chelsea woahhh!
bukan menang ngn MU tapi kalah ngn Stoke :D

inilah akibat usha kesasaan Vidic.
buleh woh nako doh laa!
ai syak Arai dlm pemerhatian Cech utk helmet baru.

mentor mentee.
Chicharito mesti cari Rooney dulu lepas score goal.
utk berdakapan di khalayak ramai.
tak percaya sila lihat suma game lepas2.

Rooney memang lambat surut eksaited kalo celeb goal.
round satu padang pon belum tentu abis angau dia.
Torres stedi masuk bajet hatrick tapi tak gunna jugak.

cara paling berhemah celeb kemenangan.
takde kiss kamera tanda syahdu even dah 'konpem' menang!
orang dewasa perlu tunjuk contoh baik utk muda mudi di atas.

Pak Alex menenangkan Chelsea supporters :p
Necktie MU yg ini belum masuk pasaran orang ramai.
Respect Sir!


x

GLORY-GLORY MAN UTD

05 May 2011

Wembley, Wembley, We're the famous Man united and we're going to Wembley!

United, Man united,
We're the boys in red and we're on our way to Wembley!
Wembley, Wembley,
We're the famous Man united and we're going to Wembley!




4-1 je semifinal second leg UEFA Champion League?

Tak payah kira2 aggregate senang cita.
Oke itu je nak kasitau.
Boleh pandang2 'Messy'!
nak pandang CR tak dapat.

ai syak Neuer demam panas lepas neh.
arini takde sumpahan2 dlm ati terhadap Anderson
mari puji Valencia. Gibbo juga on-form membuatkan Alex buntu.

ujung bulan kita tapau Barca sekali dgn ref dia.
kadang2 setan merah mengajar ako utk berdendam kesumat.

revenge UCL 2008/2009.


x

Glory-Glory Man Utd

03 April 2011

Pre-Champion BPL *edisi takbur

xmo tuleh manyak2 nanti kena gam oleh lappy sendiri. Rooney telah sumpah-sumpahan depan kamera tanda celebration tapi champion tak main la kiss kamera kami kiss Piala ;) huahuahua tapi dia sudey apologies. Ini Rudeboy yg baek ati. team2 lain sila angkat bendera putih tanda surrender! Glory-Glory Man Utd! mari pecat segala coach & manager yg tak berapa berguna demi masa depan anak2 muda kecil & sederhana :p

WHU 1-0 MU
WHU 2-0 MU
WHU 2-1 MU
WHU 2-2 MU
WHU 2-3 MU
WHU 2-4 MU

wajah riang Rudeboy lepas game. hatrik dapat bola taw!
101st goal league goal for United

x

GGMU

07 March 2011

"hek eleh..tu pon nak nanges..rilek ah nani"


Carrager memang kurang budi bahasa budaya kita. selambe jek ko blah kaki mat Nani Oppa ai! semalam ai terdengar neh "hek eleh..tu pon nak nanges..rilek ah nani" seraya itu ako rasa nak humban meja kat mamat belakang. camni la gaya lelaki yg bermachokan bola depan awek sengal ko, brani la jd hero buatan. macho la tew?

x



Ok semalam ada telur menetas. riuh sekampung macam dapat cucu kembar 3. pool 3-1 MU hape la sgt kalo bersemayam TOP 6 tew. ok top jugak kan kata ayam2. laaa..ingatkan dah champion Bpl. bluerrk

sekali lagi Ref Gila. awal2 ako dh redha kalo camni gaya nya. kapitan serbia mali takde! Ferdinand bob marli pon takde. yg hado hanyalah Brown kesukaan ai & Smalling yg baru lepas kena halau dari Hotel akibat parti liar!

x


camne budak neh nak jadi baik. org tua2 pon asik main jahat jek menipu plak tuh.


tak baik tuduh org tapi nak jugak cakap ref kurang daya penglihatan & jimat kad. yg pool BERSUMGGUH2 utk 3 mata tu tp maseh tak klasemen! paling takleh blah si terusan Suarez (keling keling keling) tuh. bersungguh2 hati tp last2 Kunyit yg dapat nama. hatrik lae! cukup disitu. lalalalala. ako menci sgt tengok muka Suarez yg krisis identiti.



ai syak rafael kena byk belajar lg cara mempamerkan kecederaan dgn berguling2,
jangan bangun sebab ref tak suma cukup kanta. see see see! evra memang sabar banyak.

x

grrr babai!




02 March 2011

Maseh menguasai MEJA!

nehhhh..fenuh notification kat pesbuk haku. sebab? PEMES sgt ke Jelita tuh sampai nak infinity notification? huh ini akibat Man Utd kalah laaa..hampesssss! ngn chelsial lak tuh. meh la tengok detik2 kekalahan bergaya :D dah lama rasanya tak laung "ref gila ref gila ref gila!" |Martin Atkinson = Rowan Atkinson|. itulah ref yg layaknya disamakan dgn karekter Mr Bean!

team yg tak berkaitan nape nak bising2 lebih dari biasa? baru ako tau rupanya banyak makhluk kat BAWAH MEJA. kah kah kah. kalo liv tumpang jap nama Torres dgn harapan boleh cakap camni "tengok ah bekas team mana" tapi Torres hanya mampu kasi senyuman jambu jek weh! *loya*

Arsengal plak tak habes lg feras Carling Cup then sebok2 jugak nak komen2. tau la 2nd lead table tp shadap boleh tak? hahaha. ngn team cikai pon bungkus. wuttashame! tapi ai sgt marah la Vidic aiyg sasa tuh takde masa lawan Liberpool! isk isk isk


terbaek la Rooney! sdg on-form mamat neh :)



okay Luiz baru pes time score selama BPL neh start sebab tuh jadi camni. takbur lebih sikit :p


camneh pon kasi penalti? weh aci kerat kuku ah kalo bola Lampard tak masuk..isk!


x

okies babai!

13 February 2011

Berbasikal di Old Trafford

permandangan biasa (^_^)

wow weeeee melompat lebih tinggi malam ini. pengumuman2 MU menang lagi oyess oyess oyess :D kali ni sy g OT ngn Oppa & Boy. bertiga lebih padu.


3minit pertama Silva dah wat hal ada ke patut dia coba2 usik VDS? hormat la owg tua sikit. sibbek VDS tak ambik ati tapi awal2 je la lepas tuh mereka redha tunduk patuh pd arahan senior :D ai syak ref tak belajar adat pepatih, 2-2 legend MU dapat kad kuning hape kes? kalo scholes tuh ai tak heran la dia memang dah bukak muzium kad kuning tapi Giggsy pon dapat. tertunggu2 jugak Brown ai masuk. boleh la dia buat2 terpijak ref tuh. ngaa
VDS & Vidic memang terbaik la savim2 bola. lain2 on top performance sumanya tapi pliss la Ando lu main macam takde motif. ke hulu ke hilir merusakkan bola dah la Giggsy pon passing macam tengah junjung ubi. ai makan bubur nasi pon rasa tak boleh hadam masa tuh. Rooney lak macam main kat dlm kebun kelapa sawit, nak heading bola tak sampai akibat defend yg tinggi2 then main kepong2 Rooney. finally minit 41 Nani dah wat aksi bongkak dgn penuh tertib letihkan Joe hart. 1-0..bergema lagu GGMU :D *tiba2 rasa macam kat MU Asia Tour 2009*

2nd half dah start tp bubur tak jugak hadam2. Oppa kerling2 tanda bersedia utk redha. jemmmmm! Silva score pakai tulang belakang tau tak! nak tiru Chicharito la tew. ala..tertampan je kan kan kan kalo tak dah sampai Stamford Bridge bola dia tew..ini baru la gol NASIB. sibbek Silva yg dapat nama. berbaloi la dia main sorg2 seluruh padang dialah striker dialah midfielder dialah defender. huh tak padan ngn kecik! cuak dgn keadaan itu Berba di masukkan pada minit 67 ganti Ando. ai syak Ando kena sebat ngn Pak Alex kat atas. hambikkk..
hukum karma tetap ada, minit 78 Rooney dgn rasa tak bersalah selamba jek bawak masuk basikal BMX dia dannnnn..GOAL! terbalik suma meja kat kedai makan bro! tauke bingkas bangun seterusnya wat aksi YESS!!! dia kata meja terbalik boleh di angkat kembali tapi kalo dah selalu ada bawah 'meja' memang susah nak genggam 'cawan'. Oppa & boy segera order burger daging tambahan tanda hadam. Pak Alex panggil balik Owen yg tengah susah payah warm up kat tepi. "Owen, lain kali la masuk. kita dah menang" begitu takbur pak Alex kali ini. Scholes lak ganti ngn carrick lepas tuh. Scholes takleh lama2 kalo dah dapat kad kuning nanti hado yg suspended. FT 2-1 mereka berpelukan macam pes time menag dalam suma games. begitu akrab & penuh kaseh sayang. sekian.

GGMU
x
okies bye!

26 January 2011

Kelambu merah Nani

non-Mu adalah tidak hensem utk beradu di sini..

shantekkk kannn...? ini disebabkan orang yg belikan cadar
ini sgt chantek jelita. ngaa pirasan abes! belilah barangan buatan Malaysia. hauhauhau pada mulanya nak jek beli offcial merchandise dr UK tp sy takde paypal dimana ianya salah satu cara utk mengelak tergores di Ebay. huh denjor2!

okies bed sheet neh present utk Oppa sempena our Anniversary. auww! tak dapat bawak g OT pon takpelah janji tido nanti boleh mimpi sampai ke sana kan..muehehe. at lis proses berangan akan lebih solid & padu.

hah bab2 barang peberet neh ai tak brani la nak seprais2 kan Oppa kang nanti beliao tak suke camne? ai jugak susah ati nak pasang kat katil single ai padahal cadar neh utk queen size. dah jadi 2 kerja lak nak kena lipat2 kemas tepi2 katil tu huahuahua ngaku je la sgt pemalas kan!


sy beli kat Azza Izzura so sape2 berminat sila la order cepat2 sebelom abes! kalo kat uptown agak mahal la rm 150 camtu but kat sini murah sikit. click je cimb or maybank kawan2 & terus inform cakap "salam sy dh transfer duit cadar MU" nanti esok terus sampai kat umah anda. waka waka ehh ehh :D

oke babai!