Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Showing posts with label Harimau Malaya. Show all posts
Showing posts with label Harimau Malaya. Show all posts

22 November 2011

Malaysia Juara Bola Sepak Sukan SEA 2011

GOOOOOOOOOOO MALAYSIA!

MAS 4-3 Indonesia
(Penalty)

Please rise for Malaysia National Anthem :)

Speechless tahu! semalam ai memilih utk bersendiri layan bola. bukan apa ai memang mudah lupa daratan kalo nonton sinetron bola. sesambil lipat kain mata terpaku terpegun tengok tv. kadang-kadang reduce volume. tak senang ati dgn suara pengulas tv3. kesudahannya tak siap-siap kain itew.

Tandukan padu Asra lepas nonton aksi biasa Chicharito.
Fakri hanya tenang melihat :p


90mnt : Gunawan 1-1 Asrarudin
30mnt extra time : 0-0
Penalty : Mas 4-3 Indo


Keeper terbaek Asia Tenggara yew!
Dahlia segalanya hihi. hape jebek-jebek?
ai suka mereka bersama. apa yg penting, kebahagiaan hati & perasaan.
bila hati senang, nak jaga gawang pon senang kan?
glove Emas buat Apexs :)

Baddrol Bakhtiar penyudah segala keluh kesah kak Esah.
berlari adik-adik Harimau setelah berjaya mempertahankan ibu Emas.
kalo la ai hado kat situ haruslah terdampar kat pagar besi tuh.
barulah bergelora!


Yoyoyoyoyo! sehabis gaya mereka cheerss! kagum kagum kagum.
Syukur Muslim dah tak nebes-nebes lagi hehe.

Small the pieces bak kata OKS :D
saja close-up tanpa baju kelabu.


the penalties


x

Kita menang yeay kita menang yeay!

18 November 2011

MALAYSIA 1 -0 INDONESIA

Goooooooooo Malaysia! dramatis sungguh game semalam. ehh! tiba-tiba entry bola arini. dh dekat setahun kut tak berbola di blogspot gagaga.

Well semalam Malaysia menang hasil jaringan tunggal Syahrul Azwari. sungguh mendengar kata pemain muda ini. itu ari ada bbm beliao. ai pesan main baik-baik sampai final. nati kak yuyu g tengok pehhh nak jugak cakap pernah bg pesanan! :p

Sabtu neh Mas vs Myanmar. sila menang wahai adik-adik! :D


the Goal! :)
::minutes18-Jersey 18-18 Years Old ::



Ada gaya join Man Utd.
We & Awa (^_^)
We made in Klate yew <3

haa hengat lagi tix neh? haaa Awa la kasi kat kami.
nehh! terkebil-kebil orang tengok masuk gate 'mahal' bawak helmet!


x

GomoMalaysiaGomo

24 June 2011

Malaysia 2-1 Lebanon ; takmo nanges2

Malaysia 2-1 Lebanon

Malas ai nak berbasa basi. skang lebih kelam kabut mancoret :p nak berita penuh sila tengok berita. Malaysia now Top 12 Asian! mara ke pusingan ketiga Kelayakan Olimpik! *drumroll* semalam rasa berkobar2 aneh sikit. ada lagu Negaraku..ada lagu Inilah Barisan Kita ada Wau Bulan! apa lg nak? tiba2 rasa tak nak ke luar negara buat sementara.

semalam jugak kelab penyokong Klate & Selangor bersatu main gendang. meremang bulu kening habaq hang! ai duk betol2 blakang geng gendang. potensi nak kurang pendengaran tuh ada. kuat woaahh! tapi takpe janji rock~~~ bendera Klate, Selangor & N9 berkibar2. ada yg tanya kenapa bawak bendera Negeri sdgkan ini match Malaysia. pulak! apakah negeri2 itew bukan dari Malaysia? jawab jawab jawab! ;)

Tiba2 emo pehal! acah je~ well wlpn main sebelah padang dgn 10 org pada 2nd half Malaysia mampu bertahan bertahan bertahan *Shin Chan*. kita ada 10 defender pd 2nd half. apa ada hal! moh layan gambo. credit to W.Faresh kamera mahal ;)



menang dah wehh!! jum round padang~

Muslim terbukti tinggi!

Rakan-rakan sebaya yg hadir~
rasanya suma pure Malaysia :p

Oppa amat eksaited disitu dgn bendera Klate dioo..

mereka suma suda ilang pedoman.
bendera ganti wau bulan ;)

sesekali player perlu tepuk tangan tanda setuju.

bersedudukan kat depan! Oyess~

mereka penjahat stadium di dalam negeri.

peace! ai wore Aussie Wallabies yew :D
tapi sumpah ai tak sokong Aussie semalam.
bukan peace la, tapi DUA yeaaa 2-1!

Yaya & Izzaq versi ehem-ehem~

Muslim yow! Izzat juga eksaited semalam.
ai tak sempat nak berpotret dgn idola semasa *pangg sejibik!

"Awa! main bola baip2. abaikan gewe yg hado! "
dgn penuh tawadduk ai nasehat adik ipar angkat agar mengikut jalan yg benarr~hihi

bukti menceroboh. masa neh suma org tengah berpusu tunggu player kat pintu VIP.
tapi last2 player akan naik bus kan?so mari pancitkan tayar bus :D

TAHNIAH MALAYSIA


x

okies babai!

30 December 2010

Malaysia Juara Piala Suzuki AFF 2010 ; Lerr baru tahu ko Apex Biso ^_^

phewitt! pose mcm profile pic fb ai la!!!
"Padamu Malaysia ku berjanji..." berbanggakah anda menjadi rakyat Malaysia? * iklan kat redio semalam* semalam jugak Malaysia menjadi juara Piala Suzuki AFF 2010, agg 4-2. semalam jugak gelombang fenomena KFCH-Khairul Fahmi Che Mat-Apex makin kuat. sana sini owg puji Apex hebat tangkas bagai. satu je nak cakap Lerr baru tahu ko Apex bisow! ngaaa.

kami sebagai peminat yg memegang kerakyatan Republic of Klate sgt2 berbangga kembang kempis bila "wakil' kami sgt cemerlang terbilang gemilang semalam. rasa berbaloi sgt teriakan kami di setiap match team Klate sebelom neh, melaung2 nama APEX! *jeritansekuatati*. dunia sudah tahu beliau sgt bagus. ai syak Van Der Sar tercabar. Rio Ferdinand ada tweet semalam puji2 Malaysia ntah2 dia dah bisik kat VDS, Apex kini sparring terdekat beliau. huahuahua. *amin*

"sila jgn malas.mentang2 la Apex hebat" Sir Raja berkata kpd Muslim.

tiba2 jek ada gamba Muslim neh nape tak gamba Safee ke Safiq ke lalalala sy suka tengok Muslim neh kelam kabutkan diri bantu2 golie. macam comelss jek watak dia begitu plus muka innocent nervous panic2. huahuahua. ampunnn! oh macam baru perasan sy sgt suka usha defender oh my West Brown mentor kpd Rafael De Silva. defender pon besar juga peranannya.wall2 suma tuh dorg la tadah badan! idola korg hado? hado?

"gue pantas bermain di Portugal,lihat aja aksi gue!" bebel si Irfan.

*muka pura2 sayu* adik sori semalam akak rasa dh tak suka sgt dah kat adik. mula2 akak ingatkan adik neh sedara dekat uncle Bram akak yg stay kt Amsterdam,sebab tu akak rasa nak minat2 adik. *bluerkkk* macam skolah asmara penuh la plak beradik2 kakak. ala korg pon mesti pernah terangkat2 adik kakak abang angkat suma tuh. siap control2 lg. huahuahua. tak gunna punya teori! oke oke oke Irfan memang comels gofren dia pon dop comels. gagagaga. tp sekali pandang jersi indonesia sama tema dgn Portugal *jeles*. oke bye Irfan.

ohooo kami tengok big screen d Putrajaya macamlah kat umah takde tv kan kan kan tapi apa yg penting kerjasama. hujan rintik2 awal tuh tapi ai sgt degil nak jugak pegi. ngaa. tikar takde tapi penutup cermin keta pon boley..non-basah oke. apa yg best kat sini ada ubi kayu! pastu mari kembung ferut sama2.hahaha

uniform opis memang begini. ai syak kamera oppa terlebih dimensi sebab kami nampak sgt muncit. oh nooooooooo! takkan makan ubi dah muncit. musykil disitu. apa2 pun yg menang tetap menang yg kalah sila tukar bra laser2 tuh. macam la korang je penah kena. lalalala. oke bye :)

p/s : takmo la kata kt gofren apex. dia wat blog sbelom apex femes hape. isk :p

27 December 2010

AFF Suzuki Cup 2010 : Malaysia 3-0 Indonesia



Tahniah Malaysia! 3-0 menjadi bekalan kita ke Indonesia 29hb nanti :) Yes sy NIPIH. sy tak ke stadium kali ini tapi sy tetap berbangga dengan Malaysia! mereka memerlukan 4 mata utk menjadi juara.

mood bola maseh 0.00. sy maseh rhemdukan Abenda. rasa lain sgt ke stadium tanpa dia :'( sy sedang menonton Man Utd 2-0 Sunderland ketika ini. rhemdukan update dia juga..