Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Showing posts with label Kuala Lumpur. Show all posts
Showing posts with label Kuala Lumpur. Show all posts

11 July 2012

Jalan-jalan Kuala Lumpur (^_^)

Assalamualaikum :)

Mengikut jadual perlancongan minggu ni adalah minggu Jalan-Jalan KL. bunyi macam jauh nau padahal sekangkang kera je dari umah. btw ai tak penah rasa pon ai stay di KL.ai stay PJ oke. kalo sebut KL je mesti terbayang KLCC & tempat yg crowd gilak.

ai prefer tempat yg sesuai utk family & anak-anak senang cita bukan tempat muda mudi melepak. well dah penghujung 2 series ni tengok orang ramai sikit dah rasa serabut bagai. spoil mood shopim.

berdua lebih baik.
oleh itu kami memilih twin bed sharing tanpa extra bed haha *gelak jahat


Bulan Januari lepas ai dapat Voucher 3 days 2 nights kat Crowne Plaza Mutiara Hotel. pehh syahdu! ala hotel yang Ezlynn sanding tew. Fasha Sandha nikah tew. suma yg check in wajiblah kaya raya tidak seperti kami hanya sekadar menebus voucher. well actually voucher ni dah nak expired so baik check in aje dari burn kan.

Voucher ni lebih kurang utk pengantin baru la sebab ai menang dulu pon dari wedding contest - Ezlynn :) walaupon tiada pengantin, pengapit pengantin masih ada utk tujuan pre-honeymoon itu. ngaaa~ guess what, hari pertama kami merempit aje! senang nak jajah KL :p


mercu tanda CPM. saje-saje nak datang bergamba pon boleh.
boleh feeling-feeling kaya raya haha. hotel ni depan stesen monorail.


di lain haribulan,ai pernah stay 2 hari kejap-kejap di Royal Suite CPM iaitu suite paling besar dalam CPM. boleh bayangkan tak sebijik rumah mewah dalam hotel. haa camtu lah. lebih kurang 10x mewah dari Deluxe Room. tapi tak sempat snap gamba banyak pon. busy body make-up serta melayan para wartawan. wekk perah-san-tan! :p


Ruang tamu Royal Suite.
masa ni kami mingle-mingle bersama Ezlynn.
hi-tea & dapat Rafflesia Necklace :)
kalo rajin ai update event ni yea. tak janji :p


Selepas susah payah check in akhirnyaa dapat masuk bilik. tingkat 23! ommjay batuk-batuk jap dalam lif akibat kekurangan oksigen *tipu* bilik kami dekat dengan lif. terpampang signbod " Deluxe Club Room". wahh cammbest jek! jakun sebentar disitu. meleleh air nira basi. masukkan kad dan....ternganga. Luxurious beybeh!!! bukan biskot Luxurious tu taw!


selepas pintu ada cermin diri.
tu bucu katil. see jarak katil ke pintu.


ai rekues twin sharing. nanti kesian Amy kena hempap kaki ai plak kan.
sliding door tu memisahkan pandangan ke toilet.
belakang sliding door tu ada bath tab.
haa kan cakap bilik honeymoon! :p

isi-isi almari. almari ni berhantu sikit.
bila buka je pintu, mesti lampu salam tu nyala.

Tak sure la TV LCD or LCD

pandangan bilik air ke katil.
boleh tengok TV sambil berendam macam badak.

permandangan jika mengintai dari kamar Amy.

yg bulat kecik tu cermin "zoom".
boleh nampak segala white-head mahupon kelemumur.

shower room yg transparent!
buka air panas banyak2 utk hasilkan wap yg tebal.
so tiada lgi transparent. tapi kelabu asap.

bersedia utk manjadi badak.
psst! sliding door dah tutup :p

pagi ahad kami bersidai disini lepas breakfast yg mewah.
nak terjun tapi sejuk maka batalkan hasrat itu.
sia-sia bawa bikini.

Malam sebelom tu kami gigih pegi Pavillion. jalan kami je. ada macam terowong/jambatan terus hubungkan hotel & Pavi serta KLCC. so tak jejak pon jalanraya yg penuh sesak itu.

serius, ai tak pernah jalan-jalan KL camni. selalunya ke Kg Baru & balik. tiba-tiba rasa macam pelancong asing yg sangat jakuns. best juga sekali sekala camni. jalan-jalan cari pasal.

sungguh sesak tapi happening gila. macam dah kat Tokyo.
eleh macam penah pegi Tokya. haha. Uniqlo tu buat kami feeling-feeling Tokyo :p


masa nak balik baru cek rate bilik kami. rm495/night. 2 malam dah rm1000 kot. perghh! boleh dapat handbag idaman tahu. tapi inilah dikatakan rejeki. nak check in saja-saja memang tak la kot!

x

okies Selamat Berpuasa :)