Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers
Daisypath Anniversary tickers
Showing posts with label Premium Beautiful - Berpantang. Show all posts
Showing posts with label Premium Beautiful - Berpantang. Show all posts

12 March 2013

WISHLIST untuk Baby


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi. Kandungan ai sudah pun berusia 7 bulan :) semakin berisi semakin bertambah berat. Baby juga semakin aktif protes kalo lapar :D

Tak sangka dah masuk 7 bulan. Kalo mengenangkan time alahan dulu sadis rasanya. UNPAID LEAVE sebulan lebih tahu.

Ai jenis tak suka bergantung sangat pada Oppa. Oppa pon baru nk start bina kerjaya sendiri, nanti nk tanggung anak lagi.sebulan tanpa gaji semestinya short segala saving yg ada. Biasalah adat makan gaji. So saving semakin berkurang + tak boleh saving utk bulan tu. Haish

Tapi itu dulu. Alhamdulillah sejak join bisnes ni sumanya dah back to normal. Malah ibu dengan senang lenangnya SHOPPING barang baby! Yea shopping is therapy! Lovelovelove. Syukur, rezeki baby :)

Dalam perhatian : Quinny Stroller


Memandangkan perut semakin membesar, masa bershoping harus di pendekkan menjadi 2 jam. Selalunya 8jam pon rasa tak cukupkan wuwu. Oppa nun di Labuan, mujur ada Buchik yg bawak kakaknya ke mana-mana.

Tak lama lagi dah nk bersalin. Due 3 June 2013. 4 June besday ai!  Jika tiada aral ai akan bersalin di KL atau Klate (mana yg sempat). Ada rezeki berangan nk bersalin di SDMC or mana-mana private hospital. Bukan berlagak tapi ai sedar diri ai jenis penakut.takde pengalaman masuk hospital.inikan pula nk bersalin anak sulung.ngaa

'Ko takpe lah banyak duit' kata member ai. Alhamdulillah. ai akan terus menabung dari bisnes ni :)

Akan datang : Tranformasi 2013


Lepas tu berpantang di Perlis. Tak sabar nak berpantang dengan PB Corset! Nak cepat sihat luar dan dalam. Paling penting badan kembali ada 'curve' walaupun berisi :D 

Awal-awal lagi dah gtau Mom. Taknak bengkung 20meter or any belit-belit. Mom amat memahami sikap pemalas azali anaknya ini. Ai nak yg pantas tapi berkesan. Boleh? 

Tentunya boleh kalo pakai PB :)


03 March 2013

Berpantang dengan Premium Beautiful Corset

Assalamualaikum :) 

Mula-mula cakap nak pakai Premium Beautiful Corset ramai yg ketawakan ai! takpe mereka belum tahu apa itu maksud sebenar kamus dewan sesal kemudian tak berguna.

Yes, memang ai kurus slim bagai cuma tak cukup tinggi nak jadi model bhaha! mood perasan harus ada tahu utk improve our confident. try la kalo nak tahu. Oke mohon pokus topic asal. ai decide nak pakai PB Corset ni lepas tengok MOSTLY orang yg nak berpantang mesti terus cari PB Corset. hebat sangat ke? getus hati kecil ini.

So ai pon terus decide nak beli since ai memang ada back-pain dari umo 4 tahun. kalo la ai tahu PB Corset ni ada bagi wat Installment, dah lama ai beli. ada jugak yg cakap ai tak perlu pakai sebab posture badan dah cantik tapi ai tetap nak beli. Luaran maybe kita boleh ukur, boleh tengok tapi dalaman siapa tahu kan?

Then lepas bersalin nanti boleh sape2 ensure/guarantee luaran + dalaman ai akan kembali macam sebelum bersalin? nobody! takde siapa yg boleh ubah diri kita kalo bukan kita sendiri. sooo haruslah amik langkah yg betul supaya ai xkan jumpa or rasa perkataan sesalan itu. ada LIFETIME WARRANTY sesuai sangat dengan badan kita yg semestinya memerlukan LIFETIME CARE.  

means, selama mana badan kita memerlukan penjagaan, selama itu lah boleh pakai PB Corset. rosak je boleh tuka. sampai bila-bila. so tak salah invest sekali seumur hidup kan? berbaloi sangat! utk Husband kita jugak kan.
 
Oke let me share apa yg buat ai TERUS decide beli PB Corset ni & lepas goole testimonial mereka yg pernah/sedang pakai PB Corset. kita hanya berusaha, berdoa & tawakal:) sebelum tu, tahniah kerana berjaya memikat ai yg keras pedal serta kepala batu serta kedekut ini.

 
Credit to TUNZ 

Apa itu Berpantang?
Berpantang atau post partum dan puerperium dalam bidang perubatan merupakan satu proses yang berlaku selepas wanita bersalin.


Waktu puerperium atau waktu berpantang yang biasanya selama 44 hari atau 6 minggu dianggap sebagai tempoh pemulihan daripada semua gejala kecederaan, tekanan jiwa dan mental serta pemulihan fungsi kewanitaan.

 
Jadi sepanjang tempoh berpantang, tubuh badan wanita biasanya berada dalam perubahan hormon dan amat senang dijangkiti penyakit jika diabaikan penjagaannya. Selain itu, berpantang juga dapat kembalikan tubuh badan wanita seperti sediakala.


Contoh wanita yang sedang berpantang secara tradisional.

Dalam proses berpantang, antara satu perkara penting ialah Berbengkung. Memang majoriti wanita yang lepas bersalin MESTI akan memakai bengkung setiap hari dan setiap masa.

 
Kenapa perlu berbengkung?
  • Membantu mengempiskan perut dan bahagian berlemak yang terdapat di peha dan punggung
  • Mengelakkan kemasukan angin pada perut
  • Mengembalikan bentuk badan seperti asal
  • Menyokong dan menguatkan abdomen yang lemah akibat regangan ketika mengandung




Bengkung Tradisional VS Bengkung Moden


Tun percaya sekarang ni masih terdapat wanita yang memakai bengkung tradisional semasa berpantang. Contohnya macam gambar kat bawah ni:



Antara contoh Bengkung Tradisional. Tengok je pun dah tau agak susah dan rumit nak memakainya...kan??

Bengkung tradisional ni sememangnya rumit untuk dipakai. Sebab kena lilit dan lilit lagi dari bahagian atas pinggang hingga ke bawah punggung. Ada yang terpaksa yang meminta bantuan orang lain untuk pakaikan.. hmm memang agak leceh. Ada juga yang merungut sebab susah nak ke tandas dan kulit gatal-gatal disebabkan peluh.
Disebabkan oleh perkara-perkara macam tadi tu, ramai wanita yang mencari alternatif lain dengan memakai Bengkung Moden. Yup, memang banyak bengkung moden yang terdapat di pasaran sekarang ni kan.



Antara Bengkung Moden yang terdapat di pasaran. Memang agak mudah nak memakainya. TAPI adakah ia dapat menjaga kesihatan wanita baru lepas bersalin secara keseluruhannya?




Bengkung Moden ni memang lagi mudah dipakai berbanding dengan Bengkung Tradisional tu kan. Tapi agak-agak Bengkung Moden macam dalam gambar tu dapat membantu tak wanita berpantang untuk dapat balik kesihatan dan bentuk badan asal? 
Kalau kita tengok, bengkung tu pendek dan tak menutupi punggung pun kan. Jadi ini fokus kepada pinggang je. Jadi punggung akan jatuh. Selain daripada itu, ia tak menyokong rahim dan menyebabkan rahim juga jatuh. Ini juga tak bagus untuk kesihatan wanita lepas bersalin.
Hmmm habis tu bengkung mana yang bagus? Kalau nak tahu, bengkung yang terbaik dan terhangat di pasaran mestilah Premium Beautiful.. :) Tapi apa yang bagus sangat dengan Premium Beautiful tu?



Berpantang dengan memakai Premium Beautiful sememangnya mudah dan memberikan hasil yang terbaik!



Premium Beautiful merupakan Bengkung Moden yang telah terbukti dapat mengembalikan kesihatan wanita yang lepas bersalin dan mengembalikan bentuk badan asal.

Macam mana Premium Beautiful ni berfungsi?



  • Mempercepatkan dan melancarkan pengeluaran darah kotor
  • Mengecutkan rahim dan membetulkan kedudukan rahim
  • Menghasilkan susu ibu yang lebih banyak
  • Membantu pembentukan semula payudara
  • Mengurangkan dan seterusnya menghilangkan stretch mark
  • Merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin
  • Memberikan postur badan yang menarik
  • Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya
  • Meningkatkan metabolisma badan dan membantu mengurangkan berat badan dengan cepat
  • Melegakan sakit pinggang, sendi & sakit lutut 
  • Menghilangkan kelesuan & muka pucat







Premium Beautiful ni bukan je senang dipakai tapi juga dapat memperbaiki kesihatan dalaman wanita sedang berpantang dan memberikan bentuk badan asal seterusnya mengembalikan keyakinan diri anda.



Mungkin ada yang tak berapa yakin dan tak pasti betul ke Premium Beautiful sehebat itu kan. Tak apa, jangan percaya dulu. Lebih baik anda pakai dulu dan rasai sendiri. Memang dah banyak testimoni kami terima dari wanita yang berpuas hati. Contohnya Leader tun sendiri, Kak Wati. Boleh klik kat sini.




Bila boleh pakai Premium Beautiful ni?


Cadangan pemakaian Premium Beautiful adalah seawal seminggu selepas bersalin bagi yang melahirkan secara normal. Manakala selepas 3 minggu atau sebulan selepas melahirkan bagi mereka yang melahirkan secara caesarean.




Bagi wanita yang bersalin Caesarean digalakkan untuk memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula Rahim anda dan mengelakkan BUNCIT di bawah perut.


Jadi kepada yang sedang berpantang atau akan berpantang, bolehla pakai Premium Beautiful ni. Memang tak rugi, beli sekali boleh pakai sampai bila-bila. Ada Lifetime Warranty tau. :) 

xxx

Boleh contact ai sekarang untuk dapatkan the best Price plan. 

sms/whatapps : 013-2999 289